Презентація книги «Вклонімося доземно українському солдату»

Презентація книги «Вклонімося доземно українському солдату»

10 березня 2016 року в стінах Білоцерківського медичного коледжу,  відбулася презентація книги “Вклонімося доземно українському солдату” спецпроекту газети “Народна армія”. На заході були присутні студентський та педагогічний колективи коледжу, а також почесні гості: керуючий справами міськвиконкому Антонюк М.А., учасники АТО Горобець В.В., Станевий В.П., Кузьменко Ю., Бартківський В., Спину А., Майборода М.

Захід був організований директором коледжу Фуголем Володимиром Васильовичем, заступником директора з виховної роботи Хромченко Людмилою Анатоліївною, завідувачем фельдшерським і зуботехнічним відділенням, організатором волонтерського руху в коледжі Хоменчук Світланою Федорівною.

На початку заходу завідувач бібліотекою Гармаш Тетяна Леонідівна ознайомила присутніх про основні розділи, які надруковані в книзі. Вона наголосила, що ця книга про важку солдатську роботу, про солдатські долі, про людей, для яких майбутнє України – понад усе.

Ведучі презентації, студенти коледжу, розповіли про декілька життєвих історій українських бійців учасників АТО. Але напевно самою зворушливою історією для всіх, була історія про випускника фельдшерського відділення Білоцерківського медичного коледжу Зінича Ігоря. Він загинув у донецькому аеропорту і йому було присвоєно звання Героя України, нажаль посмертно. Ми дуже вдячні журналістам газети “Народна армія”, за те, що вони розповіли історію героя, яка обов’язково залишиться в нашій пам’яті на довгі роки.

Хвилюючу атмосферу створили в залі своїми виступами побратими Ігоря - Василь Вікторович Горобець та Володимир Петрович Станевий, які на власні очі бачили, як він дивом рятував десятки людей.

Упродовж двох годин зал був пройнятий зворушливими кадрами про буремні дні війни на Сході. Затамувавши подих із сльозами на очах, присутні слухали пісні та вірші, які звучали впродовж усього заходу.

Низький уклін та щира подяка прозвучала у виступі директора коледжу, Фуголя Володимира Васильовича: - “Щира подяка бійцям, які відстоюють незалежність Батьківщини. Щира подяка за їхню силу, хоробрість і мужність. Щира подяка тим, хто увіковічує пам’ять героїв у піснях і віршах, на папері та на кіноплівках і, на превеликий жаль, на меморіальних дошках та пам’ятниках. Ми впевнені, що це видання про мужність наших солдатів стане настільною книгою для тисяч українських воїнів, шкільної та студентської молоді. У цій книзі історія, яку наші діти й онуки будуть вивчати в школі. Тому її понад усе варто зберігати й пам’ятати”.